Välkommen vecka 27

 Välkommen vecka 27 ♥
(är 26+1 idag)
v27Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu mellan naveln och revbensbågen. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.  Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen. Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Bebisen: Fostret väger runt ett kilo, och kan vara omkring 37 centimeter långt. Håret kan ha börjat växa ut. Vissa barn kommer att födas med mycket och långt hår, medan andra inte har något hår alls när de föds. Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont. Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Egna tankar om föregående vecka: Hur sjukt är det inte att en bebis på ett kilo och över 30 cm där inne, helt galet hur kroppen fungerar. Växtvärken har fortsatt och när jag ställer mig upp efter att ha suttit på jobbet gör det rätt ont på undersidan av magen. Ryggen känns av ibland när jag suttit konstigt men är rätt lungt. Bebis är fortfarande vääääldigt lugn, börjar bli tråkigt och hoppas hon kickar igång lite. Men samtidigt är det rätt mysigt att bara känna lite små rörelser och en liten spark här och där. Bokade 3d-ultraljud i veckan som vi ska på 16 November, ska bli spännande att kika in och kolla så allt fortfarande är okej. Man får många läskiga tankar eftersom hon är så lugn, även fast det antagligen är moderkakan som ligger i framvägg och spökar.

Annonser

Tyck till!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s