Välkommen vecka 33

Välkommen vecka 33 ♥ (32+0 idag)
Vecka 32
Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Bebisen: Fostret ökar snabbt i vikt och väger nu cirka 2200 gram. Längden är ungefär 45 centimeter. Om barnet skulle födas nu kan det under ett par veckors tid behöva lite andningshjälp, extra värme och hjälp att få i sig tillräckligt med näring för att må bra. Det finns gott om fostervatten, det är vanligt att det finns nästan en liter. Vattnet gör att fostret kan röra sig fritt och att livmodern inte trycker direkt mot fostret. Fostervattnet är lite grumligt, vitaktigt i färgen och har en doft som påminner lite om hav och tång.

Egna tankar om föregående vecka: Det går inte att förstå att 32 veckor är avklarade, 80% av graviditeten är över..hur kan tiden gå så snabbt? Jag mår fortsatt väldigt bra förutom en nerv som ligger i kläm ibland i ryggen på vänster sida samt foglossning. Hihi börjar bli jobbigare att ta sig upp ur sängen pga ont i fogarna fram men det får man ju räkna med. Var hos BM imorse och bebis mäter fortsatt efter sin kurva strax över medel. SF-måttet var mellan 32-33 cm och hjärtat slog i 150. Duktig tjej! Huvudet ligger neråt men är inte än fullt fixerat. Jag hade bra blodsocker och bra blodtryck också. Jag känner mig inte alltid gravid vilket är galet men lilltjejen buffar lite mer nu och även dagtid vilket är så otroligt mysigt. På söndag ska vi ha gravidfotografering..spännande/skräckblandad förtjusning. Är 55 dagar till BF och 38 dagar till jag går på mammaledigt.

Annonser

Tyck till!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s