Millie 13 + 14 månader

Första året var jag väldigt noga med att försöka skriva uppdateringar om Millie varje månad..sedan känns det som det inte är lika noga, men jag vill ju fortfarande komma ihåg vad som händer så därför fortsätter jag med mina små millie-updates. Tanken är att det ska bli en bok av de första 12 månaderna.

Millies kurva 12-13 månader: Vi ska inte till BVC och checka förrän vid 18 månader. Blir nog besök halvvägs för att mäta och väga..hihi man är ju nyfiken och sköterskan tipsade själv om det! 74 /9-12 månader håller vi på att lämna nu men några par byxor är fortfarande helt ok i 74. Skönt ändå att hon haft den storleken så länge 🙂

Millies utveckling 12-13 månader: Balansen är det inget fel på, hon kan stå upp länge och hoppar gärna upp och ner när hon håller i exempelvis soffkanten. Hon är väldigt försiktig och vill inte gå själv, håller man i båda händerna hårt på mamma/pappa/farfar är det okej men är inte alltid så kul..det går ju snabbare att krypa! Leker gärna med dockor, klappar och kramar mjukisdjur och donar i köket hon fick i 1-årspresent från oss. Äta mat själv är jobbigt, tar för lång tid! Men äter gärna banan eller kiwi själv, mums!

Millies kurva 13-14 månader: Har nog gått upp lite i vikt och kanske nån cm på längden för nu är byxor i 74 halvdant. Vi har helt gått över till storlek 80 (kanske något enstaka plagg i 74 i byxa/tunika men har försökt rensa ut det mesta. Stora tjejen! Vi har börjat använda skor varje dag för hon ska vänja sig att ha dom på sig, det är jätteroligt att hålla farfar i händerna och stappla runt i deras trädgård. Hon har storlek 20 i PAX och dom tycks sitta bra, köpte ett par Kavat i 21 men dom är för stora än.

Millies utveckling 13-14 månader: Leker för fullt i sitt leksakskök och tycker om att stapla saker. Läsa böcker är det bästa som finns och hon sitter gärna i sin lilla rosa fåtölj i sin läs-hörna och bläddrar i böckerna. Senaste veckan har det börjat bli roligt att gå själv, några små små steg här och där börjar snabbt utvecklas till riktiga steg utan att man behöver locka henne med saker. Bara senaste två dagarna har hon börjat gå när hon inte tänker på det. Rekordet hittills är nog runt 10 steg när vi var på Lattjoland med Linda och kompis Alice. Hon pratar som tusiken och ska alltid härma en när man pratar, sjunger gör hon också gärna. Lilla snigel är favoriten, den har vi på film när hon försöker sjunga.

Annonser

One thought on “Millie 13 + 14 månader

Tyck till!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s