Millie 2 år

Imorgon 30 januari 2016 blir Millie 2 år – hur kan två år gå så snabbt!? Min stora fina tjej som har ett hjärta av guld ❤
Vi skulle ha Pippi Långstrump-kalas imorgon men lilla fröken har dragit på sig magsjuka för första gången så blir kalas nästa helg istället.

Millies kurva 2 år: Nu har vi inte varit på BVC och mätt/vägt sedan 18-månaderskontrollen där hon vägde 11,5 kg och var 86 cm lång. Nu väger hon nog iaf ett kilo till och är nog närmare 92 cm skulle jag gissa. Använder storlek 86/92, samtidigt som vissa plagg i 86 blivit lite små, badar hon i 92. Inte lätt med kläder då men 86 kommer nog fungera några månader till, iaf i byxor..tröjor får vi nog rensa ut lite snart. Skor har lilla fröken storlek 22.

Millies utveckling 2 år: Vi har en smart liten tjej som älskar att lära sig saker, gärna genom musik och sång. Hon sjunger alfabetet (inte klockrent uttal, men är så duktig), räknar till 10 utan problem..även fast 3 ibland inte får vara med och leka :p Hon trivs som en fisk i vatten på förskolan, dom verkar vara en bra och lugn barngrupp vilket är skönt. Hon vinkar glatt när man går hem och ska ropa hejdå till sina kompisar..Mary och Selma är favoritkompisarna just nu. Men hon leker med Johannes, Arvid, Levi och grabbarna också. Så himla söta är dom! Man märker att hon lär sig mycket på förskolan och det kommer nya ord hela tiden, är fortfarande väldigt mycket ”babbel” som man inte kan tolka. Hon försöker verkligen få fram vad hon menar och hennes temperament är inte att leka med..det svänger snabbt.
Favoritaktiviteterna just nu är att rita, leka koja, diska/leka med vatten och hjälpa mamma hålla i el-vispen. Hon tittar gärna på Lilla Spöket Laban, Bamse och ständiga favoriten Pippi Långstrump.

Och om några veckor blir lilla fröken storasyster. Hon pratar om bebis ibland och klappar på min mage om man frågar vart bebisen är. Gulligast var när hon gick fram och pekade på vagnens liggdel och sa ”Bebis!”. Mammahjärtat smälte. Ska bli spännande att se hur hon reagerar på lillasyster (eller kanske lillebror..vem vet säkert) ❤

Annonser

Tyck till!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s